esmaspäev, 23. mai 2016

Kuusevõrsed

Käisime lastega tervist korjamas üleeile. Karoline oli küll väga super abiline, korjas väga ilusti kuusevõrseid.

Miks on kuusevõrsed siis kasulikud? Okkad on väga C-vitamiini rikkad! Võrsed on suured kaaliumi- ja magneesiumiallikad. Neid on hea kasutada "ülemiste"hingamisteede ja kõri haiguste leevendamiseks.
Kuusevõrseid võib süüa niisama, lisada smuutidesse, ning salatitesse. Kuivatades saab teha teed. Võib kasutada samamoodi nagu rosmariini, ning maitserohelise asemel. Miks mitte teha ka pestot. Minu lemmik on "kuusevesi", ehk siis lisan purustan kuusevõrsed, ning lisan vee. Hoian kuskil tunnike max, ning valmis ta ongi.
Kuusevõrseid ei tasu korjata ainult ühelt puult, ning mitte lähemalt kui 100m teest!

Kes tahab kohe pastat keetma minna, siis pesto tegemine on väga lihtne:
2 pihutäit võrseid
pool küüslauguküünt(mulle ei meeldi küüslaugune)
40g pähkleid(eelistan metspähklit)
3-4 mündi lehte
teralist/helbelist soola
3-4spl oliivõli
2spl riivjuustu(parmesan/mozarella)

Pane kõik blenderisse, mikserda. Lisa pastale. -- Kui tahad hoopis leivamääret, siis kasuta õli asemel võid :)

Varsti jätkame võililledega :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar